От днес Пътна полиция започва акция срещу шофьорите, които карат коли

...
От днес Пътна полиция започва акция срещу шофьорите, които карат коли
Коментари Харесай

КАТ започва хайка за коли с мръсни табели

От днес  " Пътна полиция " стартира акция против водачите, които карат коли със замърсени регистрационни табели. Тематичната проверка ще продължи до края на седмицата, съобщи пред " Фокус " контрольор Николай Крушарски от Столичната дирекция на вътрешните работи. Глобата за нечетлив номер на атомобила е 50 лв..

 

За първите два месеца на 2020 година към този момент са наложени 700 наказания на водачи за това нарушаване. Някои  водачи напълно умишлено държат номерата мръсни, уточни контрольор Крушарски. Целта на акцията е неизрядните зад кормилото да бъдат респектирани и да почистят табелите, а контролните органи ще бъдат улеснени да постановат санкции въз основата на видеозаписи от камери и сигнали от жители. 

В дни с дъжд и сняг катаджиите ще демонстрират схващане и няма да санкционират за зацапани номера, само че когато пътищата са сухи и явно няма локви, кал, киша, които да замърсяват, няма да има благосклонност за нарушителите, предизвестяват от " Пътна полиция ". 

Предната тематична акция, която се оказа много ефикасна, бе за газовите автомобилни уредби. Тя подсети доста водачи, че би трябвало да впишат в талоните на колите си газовите устройства. В резултат се извиха опашки както в КАТ, където се подменят документите на колите, по този начин и в пунктовете, които ревизират газовите автоуредби.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР